I am Bjørn.
Im 26 year old and an service designer industrial design student!
Currently I am writing my masters thesis in service design for St. Olavs Hospital Lung Cancer department.
This page will hopefully give you a good impression of who I am and what I do.
If there is anything more you’re wondering about, send me a mail at bjornrleira@gmail.com(or if you are near Bakklandet in Trondheim, just shout loudly and maybe ill hear you ;)
Cool Stuff
A collection of corners on the internet that I find amusing, so maybe you will to!
- ThisChairDoesNotExist - Autogenerated Chairs
- FoldnFly - Paper plane folding for everyone
- PlayPhrase - Find movies from quotes
- Spline - 3D-modelling in browser
- Neal - More and more complicated trolley problems
- EarthFM - Sounds of the earth
- Supershapes - Make crazy shapes
- Gridzzly - All types of grids, yeah!
- Fockups - Realistic Mockups
Services design to optimise patients
information journey for lung cancer.
Masters Thesis, Bjørn Ravlo-Leira.
Leader: Masters thesis Supervisor-Ashis Jalote Parmar and Co. Supervisor Dr. Håkon Olav Leira
Collaborator: Lung cancer section, Dept , Thoracic Medicine, St. Olavs Hospital, NTNU
*Ongoing project, This page will be updated continously during autumn and spring.
Hvordan kan vi forbedre pasientreisen for lungekreftpasienter gjennom bedre informasjon og effektiv koordinering av omsorg?
Når en pasient henvises til lungeavdelingen for å undersøke om de har lungekreft, starter en rekke diagnostiske trinn, kjent som Lungekreftforløpet. Dette forløpet består av ulike prosedyrer og tester, fra blodprøver og pustetester til mer avanserte undersøkelser som CT-skanning og bronkoskopi, og varer mellom 35 og 42 dager. Målet med prosjektet var å forbedre informasjonen pasienter mottar, effektivisere administrasjonen og optimalisere hele prosessen for å skape en mer helhetlig pasientreise.
Lungekreftpasienter står ofte overfor en kompleks og tidkrevende prosess når de går gjennom diagnostiske trinn og behandlingsplanlegging. Mange pasienter, spesielt eldre, har begrenset forståelse av sin sykdom, behandlingsalternativer og de ulike trinnene i forløpet. Samtidig er kommunikasjonen mellom pasient, helsepersonell og ulike avdelinger ofte fragmentert og kan føre til forvirring og stress. Det var et behov for å forbedre hvordan pasientene ble informert om deres diagnose og behandlingsforløp, samtidig som administrasjonen ble mer effektiv for helsepersonell.
Current patient journey
Gjennom prosjektet utviklet vi tre konsepter: et informasjonskonsept, et administrativt konsept og et strategisk konsept. Disse tre konseptene ble utviklet for å forbedre pasientreisen ved å sørge for at pasientene får den informasjonen de trenger, at administrasjonen blir mer effektiv, og at de ulike stegene i forløpet er bedre koordinert.
-
Informasjonskonseptet fokuserte på å gjøre medisinsk informasjon lettere tilgjengelig og forståelig for pasientene. Vi jobbet med å utvikle materialer som presenterte prosessen på en klar og brukervennlig måte, slik at pasientene kunne ta informerte beslutninger om sitt behandlingsforløp.
-
Det administrative konseptet adresserte behovet for bedre koordinering mellom de ulike avdelingene og helsepersonellet som er involvert i pasientens reise. Dette konseptet søkte å forenkle de administrative prosessene og redusere den unødvendige arbeidsbelastningen på helsepersonell, slik at de kunne bruke mer tid på pasientbehandling.
-
Det strategiske konseptet handlet om å optimalisere hele forløpet, fra henvisning til behandling, ved å forbedre ressursbruken og samarbeid mellom ulike avdelinger. Målet var å skape en mer strømlinjeformet og effektiv prosess som også tok hensyn til pasientens opplevelse av reisen.
First outcomes of stakeholder journey mapping
Workshop with hospital staffI prosjektet gjennomførte vi en omfattende analyse av pasientreisen ved å bruke brukerreise-metodikk. Vi kartla og identifiserte kritiske berøringspunkter og smertepunkter i prosessen ved hjelp av intervjuer og observasjoner med både pasienter og helsepersonell. Dette ga oss innsikt i hvor pasientene opplevde frustrasjon og forvirring, og hvor kommunikasjonen kunne forbedres.
Gjennom samarbeid med helsepersonell på St. Olavs sykehus utviklet vi prototyper på informasjonsmateriell og administrative verktøy, og testet disse med pasienter og ansatte for å samle tilbakemeldinger og gjøre nødvendige justeringer. Arbeidet vårt resulterte i en helhetlig tilnærming som ikke bare fokuserte på å forbedre informasjonsflyten, men også på å skape bedre samarbeid på tvers av avdelinger og forbedre den totale opplevelsen for pasienten.
This project will be updated as continously through autumn 2024 and spring 2025.
Project link: Here